Категория: Строителство

Германски и швейцарски икономически експерти през 2023: очакват се големи увеличения на цените на жилищата в Европа и света

Как икономистите виждат бъдещето на пазара на недвижими имоти в Европа, Америка и Азия? Последното проучване на икономическите експерти, проведено от германския институт IFO (https://www.ifo.de) и Института за швейцарска икономическа политика (IWP – Institut für Schweizer Wirtschaftspolitik – https://www.iwp.swiss), изследва промените в цените на жилищата на глобално ниво. Резултатът е: очаква се голямо увеличение на… Още Инфо »

Строителство в Бургас и Бургаска област – 2017 г

Данни на Националния Статистически Институт за строителство на жилищни сгради и други типове сгради, разгърната застроена площ, започнато строителство, издадени разрешения за строителство и друга строителна дейност през месеците април, май и юни 2017 година в град Бургас и Бургаска област. Издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в град Бургас и областта за… Още Инфо »

Високо строителство – строителство на многоетажни сгради

Въпреки, че сградите дори само в едно населено място могат да изглеждат на външен вид много различни, все пак по отношение на вида строителство и според използваните строителни материали, зданията могат да се класифицират в няколко вида, например така – тухлени, панелни, монолитни (тухла, панел, пълзящ кофраж, катерещ кофраж, тунелен кофраж и др.). Строителство на… Още Инфо »

Облицовка на фасадата на сградата

Съществуват няколко фактора, които допринасят за това ремонта на фасадата на една сграда да бъде колкото се може по-траен, т.е. следващия ремонт да се отдалечи максимално във времето. Трябва да подчертаем, че при тези фактори съществува доста голяма субективна зависимост – изпълнението на ремонта на фасадата зависи до голяма степен от квалификацията и опита на… Още Инфо »

Строителство на тухлени къщи

Тухлата и тухленото строителство имат повече от хиляда години история. За това време тухлата се е доказала като един от най-дълговечните, най-евтини и най-топлоизолиращи строителни материали. Тухленото строителство продължава и днес да бъде символ на надеждност, практичност, комфорт и безопасност. Действително, фразата “моят дом е моята крепост” може да бъде казана само за сграда, построена… Още Инфо »

Строителство в Бургас 2010-2013

За никого не е тайна, че и бизнесът и строителството в България са съсредоточени в няколко големи български града, а именно – София, големите морски градове Варна и Бургас и морските курорти около тях, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и още няколко големи града. Не е случаен и фактът, че през 2014 година Бургас за… Още Инфо »